fbpx

Zimski vrt - izkoristek bivalnega prostora

Zimski vrt zahteva poseben pristop, ker je unikaten izdelek narejen na zahtevo naročnika.

Pri izbiri lokacije moramo najprej proučiti vse možnosti, ki jih vrt ponuja. Svetloba, ure sonca ter dnevne in nočne temperature imajo velik vpliv na naš vsakdan. Upoštevati moramo obdobje, sezono ali čas v katerem ga bomo uporabljali. Nato je potrebno razmisliti o zatemnitvi stekel, UV zaščiti, prezračevanju, senčenju, hlajenju in ogrevanju. Predvideti moramo koliko obiskovalcev se bo zadrževalo v prostoru vrta, ker je od tega odvisna oprema. Določimo mesto in način vhoda.

Direktni kontakt z naravo ter bivalno udobje v zimskemu vrtu, imajo pozitiven vpliv na ljudi, kateri uporabljajo zimski vrt. Pred samo gradnjo še zagotovimo potrebno statiko temeljev. Sestava zimskih vrtov vsebuje zasteklitve s profili iz PVC ali PVC-aluminij in zagotavljajo udoben prostor, zaščiten pred vetrom, vremenskimi vplivi ter izhod na prostor skozi vse leto, vse to zagotavlja zdrav in udoben bivalni prostor ter izpolnitev vaših sanj in želja.

Prilagodljivost na oblikovalske želje ter zahteve objekta omogočajo, da se zimski vrt izvede na vsakem objektu ter uresniči še tako zahtevno stranko. Osnovne oblike vrtov vam dajo osnovno idejo o izvedbi vrta, vsekakor pa se lahko po naročilu zimski vrtovi izdelajo tudi v posebnih oblikah.

Osnovne oblike zimskih vrtov

Prilagodljivost na oblikovalske želje ter zahteve objekta omogočajo, da se zimski vrt izvede na vsakem objektu ter uresniči še tako zahtevno stranko. Osnovne oblike vrtov vam dajo osnovno idejo o izvedbi vrta, vsekakor pa se lahko po naročilu zimski vrtovi izdelajo tudi v posebnih oblikah.

Raznolikost izvedb ter številne možne variante zimskih vrtov, omogočajo uresničitev vaših želja in sanj

Individualen pristop k izdelavi zimskih vrtov, vključuje elementi z različnimi načini odpiranja in sicer kot balkonska vrata in okna s krilnim ter nagibnim odpiranjem, drsna panoramska okna in balkonska vrata, knjižna izvedba odpiranja.

Elementi za zimske vrtove so izbrani, izdelani in vgrajeni glede na prostor, funkcije in željo ter potrebe kupca. Pri modernih izvedbah zimskih vrtov se prilagaja zunanji prostor z notranjostjo, kar prispeva k harmoničnosti z naravo in naravnim okoljem.

Individualne rešitve za visoko kakovost izvedbe zimskih vrtov ter velik izbor modelov zimskih vrtov vodijo k temu, da lahko ustvarite vaš zimski vrt kot nekaj posebnega in edinstvenega, primernega vašim potrebam, zmožnostim ter željam.

Zimski vrt zahteva poseben pristop, ker je unikaten izdelek narejen glede na potrebe in zahteve naročnika. Vsak zimski vrt se razlikuje od drugega. Pri izbiri lokacije moramo najprej proučiti vse možnosti, ki jih vrt ponuja. Upoštevati moramo obdobje, sezono ali čas v katerem ga bomo uporabljali. Nato je potrebno razmisliti o zatemnitvi stekel, UV zaščiti, prezračevanju, senčenju, hlajenju in ogrevanju. Predvideti moramo koliko obiskovalcev se bo zadrževalo v prostoru vrta, ker je od tega odvisna oprema. Določimo mesto in način vhoda. Pred samo gradnjo še zagotovimo potrebno statiko temeljev.

Vrste odpiranj:

Prednji elementi s širokim izborom odpiranj, okna in balkonska vrata s krilnim ter nagibnim odpiranjem, drsna panoramska balkonska vrata….izbrani in vgrajeni glede na prostor, funkcionalnost ter postavljeni z namenom uporabe zimski vrtovi FINSTRAL. Moderne izvedbe katere združujejo in kombinirajo zunanji ter notranji prostor v nekaj edinstvenega, naravnega ter udobnega. Rešitve FINSTRAL za dosego najvišjega bivalnega udobja.

Krilno ter nagibno odpiranje:

Že osnovni model oken Finstral s krilnim ter nagibnim odpiranjem, vsebuje nastavljiva zapirala v obliki gobic, nastavljiva in postavljena po vsej dolžini krila ter dva varnostna zatiča na zgornjem ter spodnjem robu okna, kar onemogoča povešanje okenskega krila ter preprečuje težave pri zapiranju.

Okovje ter varnostna zapirala so fiskirani v jeklene ojačitve. Osnovni model dodatno vsebuje še zatič za avtomatsko dvigovanje krila – dvigovalec krila, blažilec za nagibno odpiranje, zavoro, proti-veterni ščit pri nagibnem odpiranju ter zaustavni zatič pri krilu balkonskih vrat. Na izbiro je širok izbor dodatkov.

Dvižno-drsna balkonska vrata

Dvižno-drsna balkonska vrata so namenjena odprtinam širokih dimenzij.
Nizek vgreznjen prag ter enostavnost mehanizma, omogočata lahkotnost same uporabe.
Možno dodati dvojno kljuko s ključavnico.

Dvižno-drsna balkonska vrata brez sredinskega pokončnika

Odpiranje balkonskih vrat z uporabo kljuke: z dvigom krila vrat zagotovimo premik krila ter tako prečni pretok vrat oziroma prečni gib.
Izvedba drsnih vrat možna z dvema tremi ali štirimi krili.

Knjižna balkonska vrata

Knjižna balkonska vrata so namenjena širokim odpritnam.
Z nizkim pragom ni težav pri prehodu iz notranjosti v zunanjost.
Pri prvemu krilu je možna vgradnja kljuke s ključavnico. Možna izvedba s tremi, štirimi, petimi ali šestimi krili.

Učinkovito prezračevanje

Prezračevanje zimskega vrta je zagotovljeno z odprtinami namenjenimi le-temu. Zrak kroži preko prezračevalnih odprtin. Dohodni zrak naj bo v nizkih elementih, kjer poriva notranji zrak na višino in ga spodriva v zunanjost. Elementi dohodnega prezračevanja naj bodo vgrajeni v nizke elemente ter polnila, elementi odhodnega prezračevanja naj bodo vgrajeni v visoke elemente zimskega vrta.

Naravno prezračevanje

Naravno prezračevanje ne proizvaja nobenega hrupa. Prezračevalne odprtine so vgrajene v zimski vrt brez estetskih posegov v sam sklop zimskega vrta. Način prezračevanje je odvisen od samega tipa in velikosti zimskega vrta. Upoštevati je potrebno, da mora biti 5-12% površin zimskega vrta namenjenih prezračevanju.

Mehansko prezračevanje

Prednost mehanskega prezračevanja je v prezračevanju zraka, ne glede na temperaturo v prostoru. Motor posrka zunanji sveži zrak in ga dovaja v notranjost, kjer spodriva notranji zrak v zunanjost. Proces prezračevanja se aktivira z ukazom na termostatu s sistemom “Si-Bus”.

Uporaba svetlobno in sončno odbojnih stekel na strehi in stranskih elementih, omogoča odlično zaščito pred soncem, toplotno izolacijo ter zagotavlja zadostno prehodnost svetlobe

Nizko-emisivno steklo

Osnovni model zimskega vrta FINSTRAL vsebuje nizko-emisivno steklo Plus Valor vrednosti Ug 1,1 W/m²K. Nizka vrednost Ug prepreči i

zgubljanje toplote kar pripomore k prijetni temperaturi skozi zimo.

Zahvaljujoč termoizolacijskim steklom, v mrzlih mesecih temperatura stekla ostane visoka, kar prepreči velike toplotne razlike med zimskim vrtom in prostorom.

Večja temperatura površine stekla pa prav tako prepreči nastajanje kondenza.

 

Vrsta stekla Vrednost Ug Vrednost zvočne izolacije Vrednost g Prehod svetlobe
Nizko-emisivno steklo Plus Valor 1,1 W/m²K 32 dB 62 % 80 %
Troslojno nizko-emisivno steklo S-Valor 0,6 W/m²K 32 dB 50 % 72 %

Medstekelni distančniki z povečano toplotno izolativnostjo in troslojna nizko-emisivna stekla

Uporaba medstekelnih distančnikov s povečano toplotno izolativnostjo pripomore k boljši toplotni izolativnosti v stekelnih kotih ter preprečuje nastajanje kondenza in vlage, obenem pa zadržujejo toploto.

Za izboljšanje toplotno izolacijskih vrednosti se lahko uporabi troslojna nizko-emisivna stekla z vrednostjo Ug do 0,6 W/m²K.

 

 

 

Svetlobno odbojna stekla

Vrednost g oziroma vrednost prehoda energije, v tem primeru sončne energije v notranjost zimskega vrta. Svetlobno odbojna stekla ob uporabi drugih senčil dodatno zmanjšajo segrevanje zraka v notranjosti zimskega vrta.

Uporaba svetlobno odbojnih stekel se priporoča za južno lego zimskega vrta.

Steklo Platin Sun je refleksno steklo za odlično zaščito proti soncu. Zahvaljujoč njegovi odlični toplotni, svetlobni izolativnosti je to steklo namenjeno za uporabo na strehi, kjer je nizka vrednost g priporočljiva.

 

Vrsta stekla Vrednost Ug Vrednost zvočne izolativnosti Vrednost g Prehod svetlobe
Multifunkcijsko steklo Multivalor Sun 1,1 W/m²K 36 dB 42 % 70 %
Svetlobno odbojno steklo Platin Sun 1,1 W/m²K 36 dB 29 % 47 %
Troslojno multifunkcijsko steklo Multivalor Sun 0,6 W/m²K 32 dB 38 % 63 %

Varnostna stekla

Zakonska določila o varnosti, zahtevajo uporabo varnostnih dvojno lepljenih stekel za uporabo na strešnih in stranskih delih zimskega vrta.

Osnovna izvedba vsebuje dvojno lepljena stekla za strešne dele zimskega vrta.

Možnost izbire mat ali transparentnega stekla. Za izboljšano odpornost proti toči ter teži nakopičenega snega, se na notranji strani stekelnih plasti lahko uporabi varnostno kaljeno steklo.

 

 

Samočistilna stekla

Čiščenje steklenih streh predstavlja v veliko primerih velik problem. Da bi se temu izognili, lahko uporabimo stekla z plastjo Activ, kar pomeni, da plast s pomočjo sevanja sončnih žarkov stopi umazanijo, katera se nabira na strešnemu delu in jo nato spere dež ali pa jo speremo s curkom vode.

Vrsta stekla Vrednost Ug Vrednost zvočne izolativnosti Vrednos g Prehod svetlobe
Nizko-emisivno steklo Plus Valor Clean 1,1 W/m²K 38 dB 58 % 77 %
Svetlobno odbojno steklo Platin Sun Clean 1,1 W/m²K 38 dB 29 % 44 %

   

PVC profili zimskih vrtov so močni, trdni, odporni na vremenske vplive ter enostavni za vzdrževanje.

Za vaš zimski vrt imate možnost izbire različnih barv in površin na notranji in zunanji strani.

Elementi stene zimskega vrta morajo biti fiksno postavljeni na ustrezni temelj. Talna izolacija mora biti zaključena na steno vrta. V slučaju, da so stene vrta postavljene na zid je potrebno zaključiti izolacijsko fasado na steno vrta.

Površine in barve za zunanjo preobleko iz aluminija

FINSTRAL ponuja širok izbor barv ter površin za zunanje aluminijaste preobleke. Obdelava površin je skladna s certifikatom Preminum GSB, glede prašnega barvanja v debelini min. 60 µm ali eloksirana obdelava s površinsko zaščito 15 µm.

Barvni odtenki so možni v 22 osnovnih barvah. Na razpolago pa so še ostale barve po RAL lestvici ter peskane in metalizirane površine.

Izvedba zimskega vrta po naročilu. Toplotna izolativnost zimskih vrtov PVC in PVC-aluminij

Energijski prihranek ter zvočna izolativnost

Klimatski ter zvočno udobni bivalni ambient…zimski vrtovi in zasteklitve so odporni na vremenske vplive ter na hrup, ki prihaja iz zunanjosti.

Zmanjšujejo stroške ogrevanja in hlajenja prostorov. Zimski vrt predstavlja akumulator toplote in tako toplota pridobljena med dnevom pozimi segreva prostor, medtem, ko se v nočnih urah izniči ter prostor ohladi, kar je primerno za tople meseca leta.

Proti prehodu hrupa iz zunanjosti se lahko zimski vrt dodatno zaščiti z uporabo nizko-emisivnih ter lepljenih in debelejših stekel.

Stabilnost ter trajnost

Pri eno-nadstropnih ali več-nadstropnih zimskih vrtovih, FINSTRAL ustvari bivalni prostor s visoko-kakovostnimi materiali, kar omogoča njihovo trajnost ter stabilnost.

Ozke linije profilov z dodanimi jeklenimi ojačitvami zagotavljajo popolno stabilnost sestave, trden stik z zgradbo. Za varno uporabo ter nizkim vzdrževanjem.

Okvirji, krila ter izvedbe profila

Vsak element sistema FINSTRAL je dovršen v vsaki podrobnosti ter so tako vsi detajli popolnoma skladni med seboj. Jeklene ojačitve ter raznolikost profilov zagotavljajo preizkušeno stabilnost ter odpornost proti vetru.

Žleb za odtočno vodo

Vgrajeni žleb za odtočno vodo je povsem prilagojen obliki zimskega vrta, vgrajen v sam sistem le-tega ter je obenem tudi toplotno in zvočno izolativen.

Konstrukcija funkcionalna in skrita

Konstrukcija zimskega vrta je skrita v profil, ki ga je FINSTRAL razvil posebej za zimske vrtove. Tako omogoča varno statiko, odpornost proti vetru ter estetski videz.

 

Strešne prečke

V osnovi so strešne prečke na zunanji strani preoblečene v aluminij, odporne na vremenske vplive ter na umazanijo.

Strešni spoj

Možne so različne izvedbe spoja. Notranji spoj je pokrit z ekspanzijskim trakom medtem, ko je zunanji spoj pokrit z izolacijskim tesnilom ter alu preobleko.

Zidni spoj

Zidni spoj je izdelan iz več-komornih toplotno-izolativnimi razširitvenih profilov.

Spoj s tlemi

Talni spoj je toplotno izolativen ter odporen na mraz in sicer zaradi same uporabe več-komornih profilov.

Združitev

Na notranji strani se uporabijo “lažni” profili za celoten estetsko izboljšan izgled.

Kotna združitev

Ozke linije profilov prikažejo lahkotnost sistema pri kotnih združitvah, ki pa so prav tako visoko toplotno izolativne.

Kotni nastavljivi spoj

Kotni nastavljivi toplotno izolativni spoj, se uporabi v različnih izvedbah več-kotnih zimskih vrtov.

Toplotna izolativnost zimskih vrtov FINSTRAL

Strešne zasteklitve z višjimi toplotnimi vrednostmi

Ug [W/m²K]

Zasteklitve stranskih sten z višjimi toplotnimi vrednostmi

Ug [W/m²K]

Povprečna vrednost toplotne prehodnosti Uw stranskih elementov zimskega vrta [W/m²K] Povprečna vednost toplotne prehodnosti zimskega vrta [W/m²K]
1,1 1,1 1,3 1,4
1,1 0,9 1,2 1,3
1,1 0,6 1,0 1,1

1.

Ker smo na področju zimskih vrtov največji strokovnjaki daleč okoli

 

 

 

 

2.

Prilagodimo se stranki glede cenovnega razreda

3.

Ker imamo reference stare že več kot 10 let in so stranke zadovoljne

 

 

 

 

 

 

4.

Prodajamo različne kombinacije materialov Finstral, Aluminij, plastika, …

 

 

 

 

 

5.

Ker smo prodali več kot 150 zimskih vrtov v zadnjih 5 letih

 

 

 

 

Zimski vrtovi Finstral

STOPITE V STIK Z NAMI ...

Hitri kontakt

Vrsta objekta:

NovogradnjaAdaptacija

Tip oken:

PVCLESLES-ALUALUPaste your AdWords Remarketing code here
Italy